Вход или Регистрация
   >   Публикации   >   Правила перевезень пасажирів на залізниці (Куди і на що скаржитись)

Правила перевезень пасажирів на залізниці (Куди і на що скаржитись)

Якщо ж виникають питання до працівників залізниці, ласкаво просимо на прийом до керівництва, а графік прийому можна знайти на офіційних сайтах підприємств. Крім того, книги скарг повинні бути розташовані повсюдно в місцях обслуговування пасажирів. Повинні бути вони і в поїзді. Зберігається книга скарг у начальника поїзда і при необхідності її можна взяти і залишити свій невтішний відгук. Сама вимога книги скарг вже може допомогти вирішити виниклу проблему. Це у вагоні провідник місцевий начальник, а як доходить справа до книги скарг, то повноваження «місцевого вагонного начальника» суттєво зменшуються. На вокзалах прийом громадян здійснює начальник вокзалу кілька разів на добу. 
Якщо начальника вокзалу немає на місці, то потрібно звертатися до чергового по вокзалу. Якщо людина сідає на проміжній станції, то його зобов'язані пустити в будь вагон. Пред'явлення документів обов'язково. Пасажир повинен зайняти місце, вказане у квитку. Опустити поличку за бажанням і прохання пасажира може провідник. Безкоштовно провідники зобов'язані давати медикаменти з аптечки вагона і кип'ячену воду. 
Якщо стався нещасний випадок 
Пам'ятайте, що про всі нещасні випадки, що сталися під час поїздки, повинен бути складений акт з такими відомостями: ПІБ пасажира; номер поїзда, вагона, місця; номер проїзного квитка (або пароль і захисний код) квитка, за яким їхав пасажир; дата, час нещасного випадку, обставини; дані про особу, яка надала медичну помощь.Акт підписує працівник залізниці і двоє свідків. Завіряється акт печаткою начальника станції. Один примірник передається потерпевшему.Потерпевшему видається довідка, якщо він мав право на безкоштовний проїзд або здійснював поїздку по електронному документу з зазначенням даних страховика. Електронні квитки Якщо куплений електронний квиток з QR кодом, не обмінюється його на звичайний. Просто роздрукуйте. Провідник має відсканувати такий документ. Це його обов'язок і він сам повинен піти за сканером, а не посилати пасажира. 
Білизна 
Постільна білизна особлива родзинка під час поїздки. Він має бути чистим і сухим, запакованим в герметичний пакет. якщо ви побачили, що білизна брудна, з плямами, вологе, то вимагайте інше. Якщо після другого разу ситуація повториться, вимагайте знову і вам обов'язково принесуть білосніжну білизну. 
Провідник зобов'язаний видавати і за 30 хвилин до закінчення поїздки збирати білизну. При цьому не сказано, що саме пасажир повинен здавати білизну. Збирати його повинен провідник. При цьому провідник повинен допомагати на прохання інвалідів, пасажирів з дітьми застеляти постільна білизна (у тому числі і діставати матраци). 
  Температурний режим
До подачі поїзда для посадки пасажирів провідник повинен підтримувати температуру у вагонах всіх типів в зимовий і перехідний час року в межах + 20 ... 22 град., В літній час у вагонах з кондиціонерами - + 24 ... 26 град. Провідник повинен підтримувати нормальну температуру у вагоні. Якщо людині дуже жарко, потрібно викликати начальника поїзда з правовими нормами перевезення пасажирів. Якщо температурний режим не відповідає нормі, то начальник поїзда може надати таке ж місце такого ж класу в іншому вагоні або у вагоні вищого класу безкоштовно. Ось про такі свої правах потрібно знати пасажирам поїзда. Адже ціни на квитки чималі, а якість надаваних послуг іноді залишає бажати кращого. При цьому наша з вами вимогливість допоможе не тільки тут і зараз отримати послугу необхідного рівня або захистити своє право на комфорт, але і навчить суспільство орієнтуватися на стандарти якості.
05 декабря 2015г.