Вход или Регистрация
   >   Публикации   >   Нові правила дорожнього руху

Нові правила дорожнього руху

Зміни до законодавства України, яке регламентує правила дорожнього руху, виписані в Законі України «Про внесення змін до Деяк законодавчих актів України відносно вдосконалення регулювання отношений у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху» (№596 від 14.07.2015). З 7 листопада також набув чинності Закон України №580 «Про Національну поліцію», ухвалила 2 липня 2015 року. У законі передбачено, що він вступає в дію через півроку. Частина змін, передбачена першою законом, повинна була набути чинності одночасно із Законом України «Про Національну поліцію», що і відбулося.
З 7 листопада 2015 українці повинні враховувати нові правила для автомобілістів. До цього належить звикнути. Але чим швидше це відбудеться і ми усвідомимо свої права і обов'язки, тим безболісніше відбудеться перехід. Отже, чого ж нам чекати і на що сподіватися? Про це візуально вам розповість інфографіка.
Потрібно навчитися (якщо не вміли) вважати. Тепер у водія буде в запасі 150 балів на календарний рік, які йому надані авансом. За кожне порушення, зафіксоване відеозйомкою, зніматиметься 50 балів. В результаті, у кожного водія буде 3 спроби піти від штрафу. Як тільки ці спроби будуть використані, готуйтеся за свої помилки на дорозі платити з власної кишені.
50 балів будуть зніматися на наступні порушення:
-виїзд на зустрічну смугу;
-проїзд по тротуару;
-проїзд на заборонні сигнали;
-парковка в недозволеному місці;
-проїзд по смузі для громадського транспорту.
Відповідальність статтею 53-1 Закону №596 від 14.07.2015 передбачена і відповідальність за правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху. Відповідальність нестиме господар транспортного засобу - юридична або фізична особа. А вже господар матиме право на зворотні вимоги до особи, яка керувала транспортним засобом у момент порушення.
Для того, щоб система запрацювала, знадобиться обладнати системами відеоспостереження дороги країни. Якщо порушення було вчинено, то відповідне повідомлення господар авто отримає або на телефон, або на електронну пошту.
Нарахований штраф потрібно буде сплатити протягом 30 днів з моменту отримання постанови, якщо штраф не буде сплачено, то це стане приводом для нарахування пені. Таким чином, вже через місяць після покладеного терміну потрібно буде сплатити в 2 рази більше. Через 61 день після вручення постанови матеріали передаються у виконавчу службу.
 
 
17 ноября 2015г.